ПИСМО МАТУРАНТИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ 2019/2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДРАГИ НАШИ МАТУРАНТИ,

Послије много научених лекција из свих области живота, нажалост, научили сте и лекцију о непредвидивости онога што нам се чинило потпуно сигурним и извјесним.

Тако је мало потребно да живот крене неким другим путем!

Околности су такве да немате прилику да задње дане у  школи проведете дружећи се,  планирате матурску забаву и тако се опростите од четворогодишњег школовања у Гимназији.

Ни ми, професори који су са вама пролазили све препреке и радости у те четири године, по први пут од оснивања Гимназије, нећемо моћи директно, гледајући сву ту младост пред собом, упутити вам ријечи хвале и охрабрења за будући живот у који ступате.

Драги матуранти, тај период  доноси вам прва права животна искушења и многа питања, на која ћете сами морати одговорити.   

Ви сте  44. генерација матуранта наше школе, на чије успјехе смо поносни, али и  задовољни због чињенице да сте стасали у паметне, одговорне и озбиљне младе људе.  

Надамо се да ће вам знања и способности стечена у школи бити добра основа за наставак школовања, да ће вам користити да градите своју љепшу и бољу будућност.

Будите рационални и у складу са својим могућностима бирајте свој пут у будућност, на коме онда морате бити упорни и истрајни да стигнете до жељеног циља.

Надамо се да ћете из школе понијети лијепе успомене и трајна пријатељства  чија права вриједност долази до изражаја у оваквим временима  као што су ова садашња, када нам је подршка и разумијевање најближих од животне важности.

Будите срећни и останите нам здраво!

 

Ваши професори и директорица школе