ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ОБОЉЕЛИХ ОД ДИЈАБЕТЕСА ОДРЖАЛИ ПРЕДАВАЊЕ О ДИЈАБЕТЕСУ УЧЕНИЦИМА, РОДИТЕЉИМА И ЗАПОСЛЕНИМ У ГИМНАЗИЈИ ПРЊАВОР

У оквиру пројекта „Више знања – мање страховања“, 20.03.2023. године је у ЈУ Гимназија Прњавор одржано едукативно предавање о дијабетесу за ученике, представнике родитеља и запослене у школи.

Предавање су реализовали чланови Удружења грађана обољелих од дијабетеса „Diabet No1” DIABETno1, који су и ученици наше школе: Катарина Марјановић, Јован Цвијановић, Никола Цвијановић и Алекса Малешевић.

Заинтересовани ученици, родитељи и запослени ЈУ Гимназија Прњавор имали су прилику да сазнају шта је дијабетес, који типови постоје, који су симптоми хипогликемије и хипергликемије, како се дијабетес лијечи и како се живи са њим.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захваљујемо се нашим ученицима, едукаторима, од којих смо много научили, а и родитељима, који су нам били подршка у реализацији овог предавања, те су  издвојили своје слободно вријеме да разговарамо о овој важној теми за све нас!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наведени пројекат подржава Општина Прњавор, а у оквиру њега ће представници Удружења посјетити све основне и средње школе и дјечије вртиће на нивоу општине, гдје ће наставницима и васпитачима одржати едукацију о дијабетесу.