ДОЊА ГРАДИНА: ОБИЉЕЖЕН ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ УСТАШКОГ ЗЛОЧИНА

Директорица школе Дајана Остојић присуствовала је 01. маја 2022. год. у „Спомен подручју Доња Градина“ обиљежавању Дана сјећања на жртве усташких злочина извршених у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Присуствовала је и отворању изложбе радова који су награђени на Конкурсу за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основних и средњих школа на тему „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац“ који је расписала ЈУ „Спомен подручје Доња Градина“ заједно са Републичким педагошким заводом Републике Српске.

Подсјећамо, рад наших ученица, чланова ликовне секције је похваљен међу 537 ученичких ликовних радова, који су пристигли из 33 средње школе широм Републике Српске.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поводом 77. годишњице пробоја у логору Јасеновац и као знак сјећања на све жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац и Доњој Градини ове године организовали смо низ активности кроз које су ученици могли да се упознају са овом важном темом.

Да се не заборави!