5. ЈЕСЕЊИ ХУМАНИТАРНИ КРОС АК „САН“ ПРЊАВОР

У оквиру обиљежавања Дјечије недјеље, ЈУ Гимназија Прњавор се придружила организацији 5. Јесењег хуманитарног кроса АК „Сан“ Прњавор, који је одржан у недјељу 9. октобра 2022. године. Такмичење је имало хуманитарни карактер и сва средства сакупљена од котизација за учешће биће донирана Удружењу родитеља дјеце са сметњама у физичком и психичком развоју ”НЕВЕН” из Прњавора.

Ученици и професори ЈУ Гимназија Прњавор су скупили одређена новчана средства, која ће бити придодата на средства сакупљена од котизација за учешће такмичара. Манифестацију су подржали и својим присуством, а директорица школе Дајана Остојић и професорице Јованка Вишекруна и Данијела Кнежевић су узеле учешће и у самим тркама и истрчале 3000 метара.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Наш примарни циљ је да помогнемо корисницима дневног центра „Невен“, али и да личним примјером учимо дјецу правим вриједностима које требамо његовати, а такође и да ставимо акценат на значај физичке активности. Желимо  да  активирамо што већи број наших ученика, како би наредних година био много већи број учесника у самим тркама, а тиме била и успјешнија хуманитарна акција.“, изјавила је директорица школе Дајана Остојић.

Иако смо на кросу учествовали првенствено због хуманитарног аспекта, можемо се похвалити и оствареним резултатима. Ученик првог разреда друштвено-језичког смјера Вук Карановић је представљао ученике ЈУ Гимназија Прњавор и освојио је бронзану медаљу у трци на 1500 метара. У категорији ветеранки, професорица Данијела Кнежевић је била најбржа и освојила је златну медаљу, до је у категорији сениорки друго мјесто освојила директорица школе Дајана Остојић, а трећа је била професорица Јованка Вишекруна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Као што је неко рекао: „Нико сам не може чинити велике ствари, али свако може чинити мале ствари са великом љубављу. Тек заједнички можемо чинити велике ствари.“

Дијелимо љубав, знање и радост!