УСПЈЕСИ НАШИХ УЧЕНИЦА НА КОНКУРСУ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДИШКА „ЈЕЗИК НАШ НАСУШНИ“

На завршној манифестацији ЈУ Народна библиотека Градишка одржаној јуче, 27. марта 2023. године, поводом конкурса под називом „Језик наш насушни“ присуствовале су и наше ученице, које су оствариле запажене резултате у категорији ученика средњих школа.

На адресу Народне библиотеке Градишка пристигло је чак 1190 радова из читаве БиХ, а тема конкурса је била избор најљепших ћириличких рукописа у четири категорије учесника: млађи основци, старији основци, средњошколци и остали грађани. Из Библиотеке су навели да су пријаве стизале из Градишке, Сребренице, Новог Града, Љубиња и Хан-Пијеска, али да је највећи број пријава стигао из Прњавора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И поред јаке конкуренције, Тара Ђураш, ученица првог разреда рачунарско-информатичког смјера, освојила је прво мјесто у категорији средњошколаца, док је Јулијана Гојковић, ученица трећег разреда општег смјера, освојила треће мјесто. Рад ученице првог разреда општег смјера  Јоване Пакушевски је међу одабраним радовима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директорица Библиотеке, Сњежана Миљковић, истакла је да се кроз овакве иницијативе подстичу чување и његовање ћирилице, те се нада да ће овај конкурс прећи у традицију.

 

 

 

 

 

 

 

 

Честитамо нашим вриједним ученицама, а Народној библиотеци Градишка се захваљујемо на одличној сарадњи и надамо да ћемо исту наставити и у будућности!