КАТАРИНА МАРЈАНОВИЋ – УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2019/2023.

Катарина Марјановић, ученица рачунарско-информатичког смјера, изабрана је за ученика генерације 2019/2023. године ЈУ Гимназија Прњавор.

Рођена је 8. августа 2004. године. Одрасла је у Прњавору, гдје је завршила Основну школу „Бранко Ћопић“, након чега се одлучује да средњошколско образовање настави похађајући двије школе, ЈУ Гимназија Прњавор и ЈУ Музичка школа “Константин Бабић“ Прњавор.

Катарина је континуирано од првог до четвртог разреда у ЈУ Гимназија Прњавор постизала одличан успјех и имала примјерно владање.

Својим односом према раду, понашањем, као и резултатима рада дала је значајан допринос да се о нашој школи причају лијепе приче и истински смо јој захвални због тог.

Током школовања, учествовала је у бројним хуманитарним акцијама, такмичењима, похађала различите секције и била вршњачки едукатор. Успјешно је учествовала и на спортским такмичењима на којим је представљала ЈУ Гимназија Прњавор, гдје је такође освајала бројне награде.

Неки од Катарининих најзначајнијих успјеха су:

  • У школској 2020/21. години: освојено треће мјесто на Регионалном такмичењу из математике и друго мјесто на Регионалном такмичењу из физике. Учешће на Републичком такмичењу из математике и физике.
  • У школској 2021/22. години: освојено треће мјесто на Регионалном такмичењу и треће мјесто на Републичком такмичењу из математике. У истој години освојила је прво мјесто на Регионалном такмичењу и треће мјесто на Републичком такмичењу из физике.
  • У школској 2022/23. години: освојено друго мјесто на Регионалном такмичењу и учешће на Републичком такмичењу из физике. Освојила је четврто мјесто на Регионалном такмичењу из математике.

Катарини честитамо на досадашњим успјесима и не сумњамо да ће и у наставку школовања и професионалној каријери бити на понос свих нас, који смо учествовали у њеном образовању.