НАГРАДНИ ИЗЛЕТ ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ

Директорица школе Дајана Остојић организовала је наградни излет за ученике одјељења првог разреда рачунарско-информатичког смјера, које је одјељење са најмањим бројем изостанака, ученика са највише посуђених књига у школској библиотеци, као и ученике који су остварили значајне резултате на регионалним, републичким и државним такмичењима и који су учествовали у пројектима током школске године.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици су данас са професорицама и директорицом школе посјетили Национални парк Козара, гдје су уживали у сунчаном дану и прелијепом амбијенту козарских раскошних шума. Обиласком централног дијела Националног парка Козара, Мраковице, ученици су имали прилику да обиђу меморијални комплекс, који је изграђен у знак сјећања на погинуле борце у Другом свјетском рату, те су се на тај начин упознали са културно-историјским наслеђем наше земље. Комплекс чине споменик, меморијални зид и музеј. Споменик симболично представља слободу и јачину народа, а у музеју су сачувани предмети, фотографије и документи који свједоче о страдању становника овог краја.

 

 

 

 

 

 

 

 

Након обиласка Козаре и кратког предаха у етно селу „БК Оаза“ ученици су посјетили Еко центар „Љекарице“, природну оазу која чини једну од најатрактивнијих туристичких дестинација у Поткозарју. Нетакнута природа, спортске активности и добро расположење ученика допринијели су томе да сви циљеви излета буду у потпуности остварени.

Директорица школе истиче да је излет само једна од активности у току школске године којом славимо успјехе наших вриједних и талентованих ученика и награђујемо ученике који су својим успјехом, залагањем и укупним понашањем примјер другима.